Articol Blog

 • x_671.jpg

  Cum arata candidatul unui job în IT?

  Cum arată candidatul unui job in IT?

  "In diferite cazuri, o facultate in domeniu nu mai este suficienta pentru a obține un job. De fapt, multi recruteri care isi doresc sa angajeze programatori nu au ca cerinta sa fi absolvit o facultate în domeniu.

  Cel mai important aspect este sa stii una sau mai multe limbaje de programare.

  Candidatul ideal este flexibil si se adaptează repede atat noilor tehnologii, cat și cerintelor din piata. Programatorii excelenti sunt cei ce vad mai
  departe de ecran, care apreciaza munca în echipa si sunt dispusi sa impartaseasca ceea ce stiu cu restul colegilor.

  Desi la baza trebuie să cunosti notiuni de programare, foarte apreciate sunt și soft skills: sa fii organizat, sa stii sa iei deciziile potrivite si – de ce nu – sa fii un vizionar al domeniului."

  Ce bine-ar fi daca toate acestea ar fi adevarate...

  Iti spun un lucru pe care putini o sa ti-l spuna. Daca vrei sa fii angajat si sa castigi bani angajat fiind va trebui sa te umpli de hartii care sa ateste cate si mai cate ai facut tu. Daca-i spun unui angajator ca stii si node si angular si microservice + docker + cate si mai cate, nu valoreaza doi bani pe langa o diploma luata chiar nu conteaza cum.

  Nu trebuie sa fii musai master ca sa fii recrutat, dar trebuie sa ai hartii care sa dea bine. Multi din cei care au o astfel de diploma invata ce au de facut dupa angajare nu nu trebuie sa stie mare lucru inainte.

  Deci daca-ti pierzi timpul studiind si intelegand cum se face si de ce se face poate ca ar fi mai bine sa fii propriul tau angajat.

  Daca alegi sa-ti faci tu business atunci fireste ca poti renunta la hartoage si sa te focusezi pe ceea ce te intereseaza.

  Companiile nu au nevoie de angajati care sa inventeze care sa fie vizionari. Acestia sunt pericolul real de care fug incontinuu.

  Asfel nu iesi mult in evidenta dar nici n-o fa pe prostul satului. Fii usor peste fetzele pe care le vezi dar nu spune da, si iar da la toate intrebarile mai ales 'stiu,stiu' chiar daca intr-adevar stii.

  Acest lucru te va pune la colt si jobul il va lua unul mai slab pregatit pentru ca stie sa asculte.

  Poate ca ai sansa de 1% sa spui ceea ce gandesti, sa-ti expui ideile si viziunea si sa fii angajat. Mai sunt si oameni care apreciaza inovatia si lucrurile destepte. Dar cum nimeni nu face decat ceea ce s-a facut poti gandi singur cum ai sa fii vazut de limitati tu cel care vrea sa schimbe cele ce nu functioneaza. Astfel incalci legea lucrului care functioneaza si nu trebuie schimbat sau modificat.

  Nimeni nu vrea sa schimbe nimic din ceea ce nu intelege. Va fi foarte greu sa-i explici unui patron de site de ce trebuie optimizat un site ca sa se incarce de la 3,2 secunde la 1,1 secunde. Si chiar daca va intelege ca totusi e mai bine sa se incarce pagina mai repede tot va spune 'ne punem acum sa modificam pentru 2 secunde?'.
Companii
Contact Us
Sos. Pantelimon nr. 90-91 Bucuresti, Romania